Wednesday, January 11, 2012

new experiance

assalamualaikum semuaa

HEHE tangan neh ponn dah bising kann . aishh susa lahh pakai bracelet , loceng madah nak berbunyi sebab tuh lama tak berblogg sebab nanti bising . HAHA alasan tak munasabahh . cett padahal aQ sibuk gila la wehh sepanjang berapa hari nehh . serius ! #tengoklah muka sungguh sungguh aQ nehh

emm boleh tak nak cerita panjang panjang ?
alahh takot nanti awal jea semangat pastuh dah malas !
kan kan kann

HAHA

nak cerita pasal ape ek dulu ?
ahad hari tuhh ibu belanja makan petang kat luar . HAHA ibu cakap sebab alang alang kak ain nak balik , jadik ibu belanja lahh makan luar . yeayy ! HAHA , sebenarnya masa awal awal ibu cakap nak makan luar tak semangat langsung ponn sebab baru habis dengar ceramah PRA L motor . so keadaan agak tidak stabil di situ . dah lahh penat .
#jap nak cerita masa kat PRA L
ada orang tego tiba tiba . . .
"eh dulu sekolah agama parit semerah kann ? "
"aah kenapa ?"
" tak ingat en ? "
dengan confident jawab TAKKK
wehh sori lahh en kalau ada siapa yang beria gila tegor aQ pastuhh aQ memang tak ingat , lagi lahh kalau budak sekolah agama sebab aQ neh kann dulu boleh dikatakan kaki memonteng , so mana nak ingat sangat ! kalau datang ponn tuh gate dah tutup baru sampai . HAHA macam ape jea dulu , nasib baik result maintain HAHA
okee sambung cerita tadi . . .
pastuh ibu ajak lahh makan . HAHA makan best :) tomyam , telor bungkus , daging masak merah , kangkung goreng belacan . hee SANGAT kenyang , terima kasih ibu . HEE pastuh ibu ajak jalan pergi tepi laut sekali tersinggah kat kedai cermin mata ! double YEAYYY ! dapat spec baru sape tak sukee kann *tak siap lagi . hee ibu bising sebab power makin naik . ouh patutlah selama nehh aQ nampak semua kelabu asap jea . cett HAHA . hee tak sabar nak tunggu spec siap boleh lahh jadik didi the skema oneeeee
dalam kereta masa on the way balik bolehh pulak ibu bukak cerita pasal kisah cinta ibu dengan arwah ayah . HAHA sweet jea , nakal jugak en ayah dulu usik ibu masa baru baru kahwinn . sumpahh sweet sangatt . hee tak nak ulas panjang panjang . emm ibu memang salu cerita pasal ayah kat kita orang lagi cerita zaman kecik kecik , biar ayah terus hidup mekar dalam hati kita orang . ofkos lahh ibu , tuhh lahh ayah yang paling kita orangg sayang <3

emm minggu nehh jugak ramai sangat buat aQ terharu serius , lepas satu dapat satu mesej daripada budak dorm , budak kelas cakap rindu aQ . HAHA sumpahh aQ pon rindu jugakk kat dia orang . paling rasa terharu bila nuha cakap dia rindu gila saya kacau dia , cara saya ketawa dan semua character saya . pehh terus amek phon call nuha lahh . nuha saya ponn rindu awak jugakk , saya rindu nak bebel kat awak saya rindu semua lahh  !
pastuhh che yan ponn try nak call tapi masa tuhh sibuk , last last aQ yang call dia . hee che yann kat PLKN sekali dengan amirah lopy dengan farhan yunos . tak sangka che yan ingat jugakk janji yang dia nak call aQ . pehh memang terharu lah masa tuhh . denga lahh che yann cerita pengalamna kat sana . HAHA mesti che yan diam jea kann sekarang sebab tak biasa lagi ? takpe che yann , nati jumpe jugakk kawan yang lagi best daripada daya , ain , wawa dengan syaja . HEHE che yann kami rindu che yan tao !

pastuhh pasal kerja
HAHA sangat sukee bekerja sebagai kerana pusat tusyen . sebab ape ek ? first sebab dengan budak budak , selain tuhh dapat belajar benda baru . emm nak cakap sukee sangat main dengan budak budak tak lahh sangat , tapi best lahh layan dia orang tuhh . alah budak sekolah rendah kann ? baya adik adik aQ jea semua tuhh . HAHA part paling kelakar bila dia orang nak balik , pastuh cium tangan . HAHA see hormat gila kann budak kecik kat orang besa . #bajet besa jea . nampak diorang tuhh semua comell jea . HAHA . wehh best lahh .
pastuh tadi masa kat tempat tusyen ada cikgu marah budak sebab bising , cakap macam nehh
" ha ! bising lagi , nanti saya suruh awak duduk sebelah budak perempuan baru tahu ! "
aQ ketawa jea dalam hati . kelakar sebab teringat , masa sekolah rendah dulu , pernah kitorang bising sangat pastuh cikgu suruh pecahkan kedudukan . HAHA ingat lagi , sekali aQ kene pindahh nun jauh . dahlah dapat masuk satu kumpulan dengan anuar pulak tuhh  #budak nakal gile mase tuhh . aQ ponn terus diam menyepi . HAHA sekali anuar tuhh baik kott . dia tegor aQ first time bagi gula gula POLO tapi yang sedehnya jatuhh . then the ice is broken :) best lahh masa sekolah rendah
haa yang kat tempat tusyen tuhh , engku lahh yang selalu kacau aQ . HAHA best jea dia ejek kak daya pendek . haihh budak budakk . tapi conclusion best lah kerja !

saya jugakk jadi fully housewife sekarang :)
kemas tempat tidur , sapu mop rumah , iron baju , basuh angkat lipat . kemas dapur . HAHA tak masak ponn . ibu beli jea sebab kitorang makan sekali jea sehari sebab konon semua nak diet HAHA kelakar jea . pastuh satu hari ira kelua ayat , " ibu kita neh macam orang miskin kann ? makan sama jea tengah hari dengan petang" . kitorang #kak ain , ibu dengan aQ semua bantai gelak . kelakar kott , yelah manee tak nya dia cakap macam tuhh sebab ira jea makan petang , kitorang makan sekali lahh tuhh pukul 3 ! sian ira penat belajar . dah lahh homework kalah budak ambil SPM :)

ha ! nehh cerita pasal aQ membazirkan air mata sebab tengok cerita KOREA . sedeh cerita tuhh 49 days . try lahh google . tak ponn pergi tengok kat One tiap hari Ahad . aQ dah habis tengok dahh sebab kak ain dah download kann . sedeh cerita dia . serius banyak mesej . even adelah part yang karut marut kann , tapi boleh diterima lahh lagi . betapa dalam cerita tuhh dia cakap agungnya cinta . HAHA # aQ yang mengarutttt

weh dah lahh tak tahu nak share ape lagi , emm budak BQ nak balik dahh . sumpah tak ready . oke lahh babaiiiiii
terima kasih sebab baca sampai habis

1 comment:

  1. ckgu tusen ke? sumpah lwk time diorg cium tgn ko kn. kah2.

    ReplyDelete